Maak een afspraak Blog Ontdek waarom wij
de slimste keuze zijn
Enkele referenties
Ontdek waarom wij de slimste keuze zijn
 • Eerlijk en transparant
 • Garantie op hoogste kwaliteit
 • Professionals in PUR
Bereken de prijs van je isolatie
ontdek al onze tips

Ontdek onze handige configurator ...

Bereken de prijs van je isolatie

In +10 jaar al meer dan 10.000 tevreden klanten

Enkele referenties

Plaatsen van chape: aandachtspunten

Ben je van plan om chape te laten plaatsen? Zorg er dan in de eerste plaats voor dat je goed geïnformeerd bent over het product dat je aankoopt. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste chape laat plaatsen. Weet je nog niet goed wat het verschil is tussen de diverse soorten chape? Of ben je niet zeker waar je meer of minder belang aan moet hechten bij het laten plaatsen van chape? Deze aandachtpunten helpen je alvast een eind op weg!

Zorg voor een juiste ondergrond bij het plaatsen van chape

Voor hechtende dekvloeren dient de ondergrond zuiver te zijn en eventueel een voorbehandeling te krijgen met een aanbrandlaag. Bij niet-hechtende en zwevende dekvloeren dient er steeds een pvc-folie onder en bovenop de vloerisolatie geplaatst te worden. Indien je voor een vloerisolatie in gespoten PUR kiest in plaats voor vloerisolatie met isolatieplaten, dan is deze eerste pvc-folie onder de chape niet van toepassing.

 

Het plaatsen van chape vereist een stevige basis

Voor het plaatsen van chape moeten er voldoende dikke randstroken worden geplaatst. Dit is erg belangrijk, zeker bij woningen met vloerverwarming. Bovendien moet er minimaal een wapeningsnet gebruikt worden van 50x50x2. Ook dit is een must bij vloerverwarming. Een vezelwapening daarentegen moet gezien worden als een supplement bovenop het wapeningsnet. Het mag in geen geval als vervanging hiervan dienen.

Bent u van plan om chape te laten plaatsen? Zorg er dan in de eerste plaats voor dat u goed geïnformeerd bent over het product u aankoopt.
Deze aandachtspunten maken u wegwijs in de wereld van de dekvloer.

Esthetisch en akoestisch belang bij het plaatsen van chape

Om esthetische redenen is het nodig om op voorhand voldoende uitzettingsvoegen te voorzien op bepaalde posities. Men vertrekt hiervoor best vanuit de maximale oppervlakte en voorziet voor het plaatsen van chape de nodige uitzettingsvoegen. Vloervelden mogen bijvoorbeeld een maximale oppervlakte hebben van 40 m² en een max. lengte van 8 meter. Ook uw akoestisch wooncomfort hoort optimaal te zijn. Hiervoor mag de chape nergens contact hebben met de bouwstructuur. Een akoestische mat biedt hier de oplossing. Indien deze vakkundig geplaatst is, voorkomt dit vervelende contactgeluiden.

 

Verbiest & Partner biedt je een professionele totaaloplossing voor je totale ondervloer. Isolatie én chape, met één aanspreekpunt. Heb je vragen of wens je meer info? Contacteer ons.

T
014/62.00.16
chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren
chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren
 • Snelle reactie en goede opvolging. Perfecte uitvoering

  Juul Appels

 • Strakke planning werd gerespecteerd

  Geenen Dave

 • Was iedereen in de bouw maar zoals jullie ;) Merci hiervoor

  Mike Spaargaren

 • Zeer tevreden en alles proper achtergelaten. Aanrader

  Wendy Steenackers

 • Ervaring met Verbiest was een schot in de roos. TOP-bedrijf

  Ivo Kumpen

 • Wij verkozen Verbiest boven bedrijven dichterbij. Aanbeveling

  Chanet Wendy

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren chape plaatsen van chape plaatsen chape vloerisolatie dekvloeren Alle realisaties

Eens vrijblijvend spreken?