Ontdek onze troeven
Ontdek onze troeven

Chape: alles over dekvloeren

Bij chapewerken, of werken aan de dekvloer, wordt er een laag bovenop de draagvloer geplaatst waarop de uiteindelijke vloerbedekking zoals tegels, parket, enzoverder zal komen te liggen. Het is dus van groot belang dat deze laag egaal, stevig, en vakkundig geplaatst wordt. Verbiest & partner werkt samen met enkele chapespecialisten om er zeker van te zijn dat het hele project, van isolatielaag tot dekvloer, op tijd en professioneel afgewerkt wordt. Je kan er dus op vertrouwen dat de isolatie- en chapewerken deskundig geplaatst worden en perfect op elkaar zijn afgestemd. Daarbovenop is er voor jouw chapewerken maar één aanspreekpunt waar jij terecht kan, zodat je snel geholpen kan worden.

Wat zijn chapewerken?

Chape kan gemaakt worden op basis van anhydriet of kunsthars, maar het vaakst wordt chape gemaakt op basis van cement. Eén keer de cementgebonden dekvloer volledig opgedroogd is, is deze niet meer vochtgevoelig, wat erg belangrijk is voor de uiteindelijke vloerbedekking in woningen en gebouwen. Degelijke chapewerken zijn absoluut noodzakelijk als stevige basis voor alle latere vloerwerken: het egaliseert de vloer, en brengt alles op dezelfde hoogte zodat er geen niveauverschillen meer zijn.

 

Hechtende chapewerken

Een dekvloer kan op verschillende manieren geplaatst worden. Een hechtende chape wordt rechtstreeks op de (vaak betonnen) draagvloer geplaatst. 

Bij chapewerken, of werken aan de dekvloer, wordt er een laag bovenop de draagvloer geplaatst waarop de uiteindelijke vloerbedekking zoals tegels, parket, enzoverder zal komen te liggen.
Deze manier heeft als voordeel budgetvriendelijk en snel te zijn, maar zonder isolatie zullen contactgeluiden, zoals voetstappen, zeer goed hoorbaar zijn. Voor een goede hechting is het belangrijk dat de ondergrond vrij is van stof en cementmelk. Een extra hechtingslaag behoort bij chapewerken steeds tot de mogelijkheden.
maken een vrijblijvende offerte voor je op en zorgen ervoor dat de chapewerken gecoördineerd, snel, en efficiënt verlopen!

Niet-hechtende chapewerken

Bij niet-hechtende chapewerken wordt er tussen de dekvloer en de draagvloer een kunststoffolie als afscheidingslaag aangebracht. Dit wordt vooral gedaan op ondergronden die poreus zijn en dus niet goed zullen hechten, of wanneer er geen garantie is op een stabiele ondergrond. Eventueel vocht wordt door de afscheidingsfolie geweerd. Niet-hechtende chape kan bovendien versterkt worden met een wapeningsnet.

 

Zwevende chapewerken

Zwevende chape, ten slotte, wordt geplaatst met een wapeningsnet, vloerisolatie in gespoten PUR en afscheidingslaag. 

De isolatie kan thermisch en/of akoestisch isolerende eigenschappen hebben, wat vooral in gebouwen met verschillende verdiepingen een grote meerwaarde kan betekenen. Aangezien deze dekvloer volledig losliggend is (en dus niet aan de ondergrond gehecht), wordt het risico op scheuren geminimaliseerd tijdens de chapewerken. De zwevende chape komt nergens in contact met muren, betonpijlers, enzoverder en is de meest gebruikte methode voor het leggen van een dekvloer.

 

Wat zijn de voordelen om chapewerken uit te laten voeren door Verbiest & Partner?

Voor vragen in verband met de professionele plaatsing van chape, kan je altijd terecht bij Verbiest & Partner. Wij maken een vrijblijvende offerte voor je op en zorgen ervoor dat de chapewerken gecoördineerd, snel, en efficiënt verlopen!

T
014/62.00.16
Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie
Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie

Bereken handig en snel jouw vloerisolatie

Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie
 • Vraag naar onze referenties in jou buurt

  Verbiest & Partner

 • Correcte afspraken en steeds top uitgevoerd.

  Interieurarchitect Rik Struyf

 • Erg tevreden, de afspraken werden goed nagekomen.

  Familie Aerts

 • Gespoten PUR al veel gezien maar deze is wel heel goed!

  Demico BVBA

 • Heel tevreden en proper uitgevoerd. Bedankt.

  Gust

 • Alles goed afgeplakt en netjes uitgevoerd.

  Martijn

 • Heel tevreden met de uitgevoerde werken.

  Karel

Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie Chapewerken chape dekvloer hechtende chape isolatie Alle realisaties
ontdek alle tips
 • Chapewerken dekvloer hechtende chape chape

  Vloerisolatie PUR

  Naadloos

  Onbeperkt in dikte

  Zeer vormvast

  Snelle uitvoering

  Fikse besparing

 • Chapewerken dekvloer hechtende chape chape

  Dekvloeren (chape)

  Professionele begeleiding

  Verzorgde afwerking

  Hoogste vlakheidcategorie

 • Chapewerken dekvloer hechtende chape chape

  Kruipkelderisolatie

  Voor bestaande woning

  Warme vloer = warme voeten

  Aangenamer woonklimaat

  Betere energieprestatie

 • Chapewerken dekvloer hechtende chape chape

  PUR isolatie

  Beste isolatiewaarde

  Werkt levenslang

  Ongevoelig voor vocht

  Milieuvriendelijke PUR

Eens vrijblijvend spreken?